Aan de slag

Welkom bij NCare

Leuk dat je gaat starten met NCare! Voordat je kunt beginnen is het handig om een aantal dingen te weten. Op deze pagina hebben we alle informatie verzameld over het installeren en opstarten van NCare om zo zorgeloos aan de slag te kunnen. Hieronder vind je een aantal handige pagina’s waar je onder andere informatie kunt vinden, de status van NCare kunt controleren en waar je terecht kunt in het geval NCare niet voor jou niet bereikbaar is.

Handige pagina’s

NCare web – web.ncare.nl
Op deze pagina log je in op NCare web.

Veelgestelde vragen – ncare.nl/veelgestelde-vragen
Op deze pagina vind je antwoord op veelgestelde vragen en foutmeldingen. Heb je een vraag? Kijk dan eerst of het antwoord op jouw vraag hier te vinden is.

Instructievideo’s en handleidingen – ncare.nl/uitleg
Op deze pagina vind je instructievideo’s en handleidingen. Wil je weten hoe je een bepaalde handeling doet in NCare? Bekijk het op deze pagina.

NCare Release notes – ncare.nl/releasenotes
Op deze pagina vind je de release notes. Wanneer er nieuws is over nieuwe functionaliteiten en/of oplossingen dan vermelden wij dat in de release notes. Ook kun je hier eerdere release notes teruglezen.

NCare statuspagina – status.careconnections.nl
Op deze pagina vind je de status van NCare. Wanneer je een storing ervaart, kijk dan op deze pagina om te zien of het bij ons bekend is. Mogelijk zijn wij al bezig met de vinden van de oplossing en hoef je de storing niet meer te melden.

NCare noodportaal – noodportaalncare.nl
Op deze pagina kun je op het noodportaal van NCare inloggen. Als je om redenen niet in NCare kunt werken, is het noodportaal een tijdelijk alternatief om toch de toedienlijsten in te zien en aan de slag te kunnen. Breng jouw NCare-beheerder nog wel op de hoogte dat je niet in NCare zelf kunt.

CareConnections klantportaal – klant.careconnections.nl
Op deze pagina log je in op het klantportaal van CareConnections. Je kunt hier jouw supportvragen en wensen over NCare indienen. Wij vragen je om eerst bij de veelgestelde vragen te zoeken of het antwoord op jouw vraag er tussen staat. Vergeet ook niet om bij de instructievideo’s te kijken als je vragen hebt over een bepaald onderdeel. Om in te loggen heb je een account nodig. Een NCare beheerder binnen jouw organisatie heeft toegang tot het klantportaal en kan de melding of wens voor jou indienen.

NCare trainingen – klant.careconnections.nl/portal-cursus/inschrijven-trainingen
Heb je het idee dat er kennistekort is binnen jouw organisatie? Wil je jezelf of je collega’s inschrijven voor een training over NCare? Kijk dan op deze pagina.


Wat heb je nodig

 Aanbevolen optie! 

Optie 1

Inloggen met Single Sign On

In NCare is het mogelijk om door middel van Single Sign On in te loggen. Dat houdt in dat je inlogt met jouw organisatie account, waardoor je de inloggegevens van je NCare account niet hoeft in te voeren en niet hoeft te onthouden.
NCare ondersteunt alle identity providers die werken met het OpenIdConnect protocol.

Wil je ook inloggen met Single Sign On? Vraag de optie aan in ons klantportaal.

  Single Sign On aanvragen  


Optie 2

Inloggen met een nCare account

Heeft jouw organisatie niet gekozen voor een SSO koppeling? Dan kan je inloggen met je NCare account. Naast je gebruikersnaam en je wachtwoord is er een extra beveiligingscontrole die gedaan wordt, dit heet twee-factor-authenticatie. De NCare-beheerder binnen jouw organisatie heeft dit ingesteld op de beheerpagina in NCare. Er zijn meerdere opties mogelijk:

Veelgestelde vragen

 • SMS code

  Na het inloggen met je nCare account wordt een code gevraagd en ontvang je een SMS met een code op het mobiele telefoonnummer dat is ingesteld op jouw gebruikersaccount in nCare. Neem deze code over in nCare om door te gaan.
  (Wanneer er geen mobiel telefoonnummer bij het nCare account is ingevuld, dan kun je deze zelf invullen na het inloggen en wordt de code naar dat mobiele telefoonnummer verstuurd.)

 • E-mail code

  Na het inloggen met je nCare account wordt een code gevraagd en ontvang je een e-mail met een code op het e-mailadres dat is ingesteld op jouw gebruikersaccount in nCare. Neem deze code over in nCare om door te gaan.
  (Wanneer er geen e-mailadres bij het nCare account is ingevuld, dan kun je deze zelf invullen na het inloggen en wordt de code naar dat e-mailadres verstuurd.)

 • Authenticator

  Met deze optie maak je gebruik van een authenticator app (bijvoorbeeld: Microsoft Authenticator of Google Authenticator). Een authenticator app koppel je aan jouw nCare account en genereert continue een code waarmee je kunt inloggen. Na het inloggen met je nCare account wordt een code gevraagd. Open de authenticator app en neem de code over in nCare om door te gaan.

 • IP whitelisting

  (Een goede optie voor intramurale zorg)
  Na het inloggen met je nCare account wordt gecontroleerd of je internetverbinding hebt met een Wifi-netwerk waarvan het ip-adres is ingesteld in nCare. Als je probeert in te loggen terwijl je verbinding hebt met een mobiel netwerk (4G) of een ander Wifi-netwerk (bijvoorbeeld vanuit huis), dan wordt er geen toegang tot nCare verleent.

  Ga naar Instellingen, Inlog instellingen en vul het IP adres van het wifi netwerk in bij het veld ‘Login zonder 2FA vanaf IP adressen’. Jouw IP adres kan je vinden op watismijnip.nl. Meerdere adressen scheid je door middel van een enter.

  Is het handig om ook buiten de toegestane wifi-netwerken in te kunnen loggen? Dan kan één van onderstaande opties naast de IP whitelisting worden ingesteld. Hieronder lees je daar meer over.

 • Wanneer er meerdere opties zijn ingesteld

  Als er meerdere opties zijn ingesteld door de NCare beheerder (bijvoorbeeld e-mail en authenticator), dan krijg je na het inloggen een keuzescherm en kun je als gebruiker een keuze maken waar je de code op wilt ontvangen.

  Wanneer IP whitelisting en daarnaast een andere optie is ingeschakeld, dan wordt eerst gecontroleerd of er verbinding is met een Wifi-netwerk dat toegang heeft tot NCare. Wanneer dat niet het geval is dan krijg je een andere optie die is ingesteld  e-mail, authenticator) om de twee-factor-authenticatie uit te voeren en door te gaan in NCare.

  Hét digitale toedienregistratiesysteem voor optimale medicatieveiligheid

  Download brochure

  Oriënteren op de het juiste EVS- en toedienregistratiesysteem doe je vast niet dagelijks. Daarom kan het zijn dat we telefonisch contact met je opnemen om jouw wensen door te nemen.

   Verstuurd!

   De brochure wordt naar je mailadres verstuurd.

   Verstuur opnieuw