Apotheek

Waarom NCare?

Het toedienen van medicatie luistert nauw en het moet gebeuren volgens de veilige principes in de medicatieketen. Automatisering maakt het makkelijker en veiliger. Maar dan wel met zo weinig mogelijk applicaties en systemen, want wijzigingen in systemen moet je onderhouden en continu bijhouden. Bovendien heb je voor elk systeem verschillende wachtwoorden en gebruikersnamen nodig.

Naadloze koppeling met AIS

nCare koppelt naadloos met elk apothekersinformatiesysteem (AIS): dé bron van informatie voor apothekers. De koppeling tussen nCare en het AIS maakt het mogelijk voor apothekers om regie te voeren over hun core business en kwaliteit te garanderen voor patiënten en cliënten. Zo krijgt de apotheker meer inzicht in de therapietrouw van de patiënt, waardoor ingrijpen mogelijk is als de toediening misgaat.
nCare koppelt met alle apotheekinformatiesystemen, zoals CGM, Pharmacom, Farmasys, VidiVici, HIX, Klinikom, Apro en Promedico VDF en is dus geschikt voor alle (ziekenhuis) apotheken in Nederland.

De medicatie kan door de zorg vanuit nCare direct besteld worden. Vervolgens wordt er een Edifact gestuurd naar het AIS. Hierdoor kan de apotheek direct vanuit zijn bronsysteem de bestelling verwerken zonder handmatig overtypen.

Robert Stoop
Accountmanager

Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar robert@careconnections.nl of bel 06 23 73 81 19.

De apotheek beslist over de data die over en weer gaan in het systeem.

Risico’s voorkómen

De slimme koppeling tussen NCare en het AIS zorgt ervoor dat de elektronische uitwisseling van gegevens tussen apotheek en zorginstelling veilig verloopt. Als de zorginstelling een patiënt toevoegt aan NCare, moet de apotheek daar akkoord op geven. Dat gaat heel eenvoudig. De apotheek beslist over de data die over en weer gaan in het systeem. Zo voorkom je niet alleen dat je in AVG-valkuilen trapt, maar je waarborgt ook de actualiteit van de toedienlijst en het medicatieoverzicht. Daarmee voorkom je risico’s voor de patiënt en cliënt.

Inzien wat de Zorg ziet

Om de apotheker ook regie te geven over de toedienlijst richting de zorgmedewerker heeft de apotheek altijd inzicht in de digitale toedienlijst van de Zorg. Hiermee kan er proactief meegekeken worden als er vragen zijn. Het is immers een gezamenlijk proces met de patiënt in het middelpunt.

EVS én Toedienregistratie

Elektronisch voorschrijven (EVS) is het inzetten van een geautomatiseerd systeem dat onveilige situaties signaleert tijdens het voorschrijven van medicatie. Onveilige situaties zijn bijvoorbeeld dubbelmedicaties, contra-indicaties, interacties met andere geneesmiddelen en overgevoeligheidsreacties. Het EVS verbetert de medicatieveiligheid omdat er medicatiebewaking wordt uitgevoerd tijdens het voorschrijven van geneesmiddelen.

Daarnaast registreert NCare de toediening van de medicatie door de zorgmedewerker, (TRS).
De hele keten van behandelaar (arts) via apotheker naar zorgmedewerker en cliënt is daarmee geautomatiseerd. NCare stuurt nieuwe en “stop” recepten direct door naar het AIS, waardoor de apotheker ook werkt in één systeem in plaats van in meerdere systemen.

De hele keten van behandelaar (arts) via apotheker naar zorgmedewerker en cliënt is daarmee geautomatiseerd.

Communicatiemodule

Het is ook mogelijk om digitaal te communiceren door middel van een geïntegreerde chat binnen NCare. De zorg initieert het chatbericht, zodat er tussen apotheek en Zorg laagdrempelig vragen gesteld kunnen worden. Voor spoedvragen dient er gebeld te worden met de apotheek.

Voordelen

 • Gekoppeld met elk AIS, dat geldt als bronsysteem
 • Bestellen van medicatie in het AIS, rechtstreeks via edifact en zonder apart inloggen 
 • Automatische verwerking van gegevens, dus geen omkijken naar NCare
 • Elektronisch voorschrijven vanuit één systeem
 • Inzicht in wat de Zorg ziet
 • Meer regie bij de apotheker, hogere kwaliteit
 • Altijd inzicht in de actuele medicatie (AMO) door de Zorg
 • Minder overleg nodig met arts en verpleegkundige
 • Versteviging van de samenwerking met de (thuis)zorgorganisatie
 • Al ruim 850 apotheken aangesloten
Download brochure

NCare koppelt met de volgende apotheekinformatiesystemen:

Hét digitale toedienregistratiesysteem voor optimale medicatieveiligheid

Download brochure

Oriënteren op de het juiste EVS- en toedienregistratiesysteem doe je vast niet dagelijks. Daarom kan het zijn dat we telefonisch contact met je opnemen om jouw wensen door te nemen.

  Verstuurd!

  De brochure wordt naar je mailadres verstuurd.

  Verstuur opnieuw