Hoe werkt de receptenbuffer? Is het mogelijk om voorschriften aan te maken die niet direct naar de apotheek worden verzonden?

De receptenbuffer is een buffer waarin recepten kunnen worden geplaatst voordat deze recepten naar de apotheek worden verzonden. De recepten van een gebruiker met het recht ‘Medicatie voorschrijven (recepten)’ en zonder het recht ‘Recepten autoriseren’ worden automatisch in de receptenbuffer geplaatst. Deze recepten worden dus niet direct naar de apotheek verzonden. Dit kan gewenst zijn voor een arts in opleiding.

Een gebruiker met het recht ‘Recepten autoriseren’ mag de recepten die door een andere gebruiker zijn gedaan (die dus in de buffer staan) goed- of afkeuren. De recepten die een gebruiker met dit recht aanmaakt worden direct naar de apotheek verzonden.

Onder het tabblad Recepten bij een cliënt in nCare, is zichtbaar welke recepten nog moeten worden goedgekeurd en welke zijn afgekeurd.

Via Receptenbuffer kunnen de voorschriften worden goed- of afgekeurd.

Welke rol en bijbehorende rechten je in nCare hebt, weet de nCare beheerder binnen de organisatie. Deze beheerder kan gebruikers ook extra rechten toekennen indien gewenst.

tags: evs

 

Hét digitale toedienregistratiesysteem voor optimale medicatieveiligheid

Download brochure

Oriënteren op de het juiste EVS- en toedienregistratiesysteem doe je vast niet dagelijks. Daarom kan het zijn dat we telefonisch contact met je opnemen om jouw wensen door te nemen.

    Verstuurd!

    De brochure wordt naar je mailadres verstuurd.

    Verstuur opnieuw