Intramurale zorg

Dagelijks actualiseert de apotheek van je cliënt de nieuwe, gewijzigde of gestopte medicatie in het apotheeksysteem. NCare gebruikt dit systeem als bron. Hierdoor kan de zorgmedewerker er altijd vanuit gaan dat de juiste medicatie op het juiste moment wordt toegediend. Bovendien is het duidelijk welke cliënten nog geen medicatie hebben gekregen. NCare waarschuwt namelijk als niet alle verplichte medicatie is toegediend. Dit creëert rust voor de zorgmedewerker en bespaart veel tijd. Tijd die besteed kan worden aan aandacht voor de cliënt.

Veiligheid door dubbele medicatiecontrole

De elektronische toedienregistratie voorziet ook in het ‘vier-ogenprincipe’ voor risicovolle medicatie. Dit kan op vier verschillende manieren: door de cliënt zelf, door een familielid, door een collega op afstand/locatie of via de Zorgcentrale. Kortom, dubbele controle is in alle situaties mogelijk. Ook als de cliënt dit niet zelf kan.

Digitale communicatie met je apotheek

Extra pijnstillers of plaspillen nodig? Met NCare bestel je met één druk op de knop de losse medicatie meteen bij de juiste apotheek. Dit bespaart tijd en voorkomt fouten bij het bestellen van medicatie. Ook het toevoegen van spoedmedicatie is mogelijk. Daarnaast kan je ook medische hulpmiddelen, zoals diabetesmaterialen, verbandmiddelen en medische voeding bestellen. De zorgmedewerker scant de barcode van het hulpmiddel en de apotheek bepaalt de routering. Vervolgens gaat er óf een automatisch bericht naar de landelijke leverancier óf de apotheek verwerkt de bestelling zelf.

Chatten tussen de zorgmedewerkers en de apotheek

Deze functionaliteit is gemaakt op basis van de wensen van onze klanten. Chatten is snel en effectief en het scheelt heel veel belletjes en wachttijd, omdat je het binnen de NCare-app kunt doen en niet meer naar je e-mailprogramma hoeft of de telefoon moet pakken. De respons is vaak sneller, zodat de cliënt direct geholpen kan worden en de zorgmedewerker meteen verder kan met zijn of haar werk. Meer tijd en aandacht voor goede zorg dus.

Voorschrijven op basis van actuele medicatie

Op basis van actuele medicatie kunnen voorschrijvers medicatie en hulpmiddelen voorschrijven, wijzigen en bestellen in NCare. Een formularium ondersteunt hen bij het naleven van gemaakte afspraken.
Ook is het mogelijk om recepten naar de apotheek te sturen, direct in het apotheek informatiesysteem (AIS).

Voordelen

 • Altijd en overal inzicht in de actuele medicatie
 • Voorschrijven op basis van actuele medicatie en gebruikshistorie
 • Digitaal aftekenen en bewaking op vergeten toedieningen
 • Dubbele controle op risicovolle medicatie, ook op afstand
 • Bestellen van genees- en hulpmiddelen met één druk op de knop
 • Inzicht in het voorschrijven en toedienen op basis van rapportages
Download brochure
Elbert-Jan van Os
Sales Manager

Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar elbertjan@careconnections.nl of bel 06 43 21 13 51.

Organisaties die al met NCare werken:

Wil je weten hoe de app werkt voor jou?

Bekijk onze instructievideo's

Hét digitale toedienregistratiesysteem voor optimale medicatieveiligheid

Download brochure

Oriënteren op de het juiste EVS- en toedienregistratiesysteem doe je vast niet dagelijks. Daarom kan het zijn dat we telefonisch contact met je opnemen om jouw wensen door te nemen.

  Verstuurd!

  De brochure wordt naar je mailadres verstuurd.

  Verstuur opnieuw