Koppeling Promedico-VDF

NCare is onderdeel van CareConnections dat apps ontwikkelt voor de zorg, met als belangrijkste uitgangspunt meer tijd en aandacht voor goede zorg. Dankzij deze slimme zorgapps is de administratietijd van ruim 35.000 zorgmedewerkers in 200 organisaties al drastisch verlaagd. NCare zet nu een volgende stap in procesoptimalisatie in de zorg.
Het betreft een koppeling van NCare – het digitale toedienregistratiesysteem dat zorgt voor optimale medicatieveiligheid – en Promedico-VDF. Dit huisartsinformatiesysteem van Promedico is het enige HIS met een volledig geïntegreerd apotheekgedeelte.

NCare verbindt apotheek en zorg

Promedico-VDF heeft als voornaamste doel om de foutmarge die kan ontstaan door menselijke handelingen binnen apotheekhoudende huisartspraktijken te verlagen, terwijl NCare bijdraagt aan grotere medicatieveiligheid voor intramurale en extramurale zorgorganisaties. Voor de patiënt was er echter nog een moment van overdracht nodig tussen huisarts/apotheek en zorginstelling. Dankzij de koppeling tussen NCare en Promedico-VDF is die overdracht voortaan verleden tijd.
Middels deze nieuwe koppeling komt alle relevante informatie betreffende het verstrekte medicijn namelijk direct vanuit de apotheek in NCare terecht. Zo weten zorgmedewerkers exact welke medicatie in welke dosering moet worden toegediend. Dit resulteert in minder dubbele handelingen, minder administratie, een lagere foutmarge en een verhoging van de medicatieveiligheid voor alle betrokken partijen.

Groter gemak en betere zorg

De koppeling tussen NCare en Promedico-VDF geeft zorgorganisaties de mogelijkheid om nog meer apotheken aan te sluiten aan NCare. De extra informatie die daarmee beschikbaar komt maakt het werk van zorgmedewerkers efficiënter. Zij zien bij het openen van de app immers meteen welke medicatie en dosering verstrekt moet worden, ondersteund met een geïntegreerde dubbele controle, bestellen en digitale bijsluiter.
Jos Koppelaar, directeur van NCare: “Wij zijn ontzettend blij met deze nieuwe koppeling aan ons NCare-platform. Door de koppeling van deze twee systemen kunnen wij ons doel van nog meer efficiëntie én nog kleinere foutmarges met de zorgmarkt nastreven. Een ontwikkeling die in het belang is van zowel patiënten als zorgprofessionals. Deze volgende stap die wij zetten naar een toekomst met meer tijd en aandacht voor goede zorg maakt mij bijzonder trots.”

Voordelen van een elektronisch toedienregistratiesysteem
 • Altijd inzicht in actuele medicatie
 • Digitaal aftekenen
 • Signalering bij vergeten toedieningen
 • Dubbele controle, ook op afstand en gekoppeld met Zorgcentrale
 • Eenvoudig bestellen van losse medicatie
 • Voorschrijven op basis van actuele medicatie
 • Inzicht op basis van rapportages
 • Scanoplossing voor medicatiezakjes
 • Meest eenvoudige toedienregistratiesysteem
 • Al ruim 600 apotheken aangesloten
Meer weten? Download de brochure

Hét digitale toedienregistratiesysteem voor optimale medicatieveiligheid

Download brochure

Oriënteren op de het juiste EVS- en toedienregistratiesysteem doe je vast niet dagelijks. Daarom kan het zijn dat we telefonisch contact met je opnemen om jouw wensen door te nemen.

  Verstuurd!

  De brochure wordt naar je mailadres verstuurd.

  Verstuur opnieuw