Medische hulpmiddelen

Wat houdt het in?

Medische hulpmiddelen bestellen is door wijzigingen van verschillende zorgverzekeraars op dit moment erg lastig voor de (thuis)zorgmedewerker. Sinds januari 2021 moeten veel hulpmiddelen via landelijke organisaties, zoals Apotheekzorg, besteld worden. Dit kost de zorgmedewerker onevenredig veel tijd, omdat er diverse zaken gecheckt moeten worden in diverse systemen zoals de zorgverzekering en de apotheek, of bij welke landelijke leverancier de cliënt het bestellen en leveren van hulpmiddelen heeft ondergebracht . Daarna moet er per e-mail, telefoon of een apart portaal besteld worden.

 

CareConnections heeft hiervoor een oplossing: bestel rechtstreeks via nCare Medische Hulpmiddelen en alles wordt geregeld.

Uniforme werkwijze en koppeling met ECD

Omdat nCare gekoppeld is met jouw ECD, is er geen handmatige invoer meer nodig. Alle gegevens van de cliënt zijn met een druk op de knop beschikbaar, zodat de wondverzorgingsmiddelen meteen besteld kunnen worden. Hiermee wordt de medewerker ontzorgd en krijgt de cliënt op tijd zijn of haar hulpmiddelen.

 

Bovendien kan je bestellen via een formularium, zodat je snel het gewenste medische hulpmiddel kunt bestellen, eventueel aangevuld met voorgestelde gerelateerde producten. Als je gaasjes bestelt heb je immers ook pleisters nodig om ze vast te zetten.

Medische hulpmiddelen bestellen via de apotheek

De apotheek is erg belangrijk voor de binding met de thuiszorg. Als spin in het web weet de apotheek immers welke medicatie de cliënt krijgt. Met nCare Medische hulpmiddelen kan je de keuze maken rechtstreeks via de landelijke organisatie (ApotheekZorg) te bestellen of via de lokale apotheek. In beide gevallen wordt de bestelling op tijd geleverd.

Single Sign On

Ook het inloggen bij nCare Medische hulpmiddelen gaat automatisch, als jouw organisatie kiest voor Single Sign On (SSO). De applicatiebeheerder kan nCare Medische Hulpmiddelen gemakkelijk integreren in het applicatielandschap en heeft er daarna bijna geen omkijken meer naar.

 

Download brochure
Elbert-Jan van Os
Sales Manager

Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar elbertjan@careconnections.nl of bel 06 43 21 13 51.

Organisaties die al gebruikmaken van Medische Hulpmiddelen of NCare:

Wil je weten hoe de app werkt voor jou?

Bekijk onze instructievideo's

Hét digitale toedienregistratiesysteem voor optimale medicatieveiligheid

Download brochure

Oriënteren op de het juiste EVS- en toedienregistratiesysteem doe je vast niet dagelijks. Daarom kan het zijn dat we telefonisch contact met je opnemen om jouw wensen door te nemen.

    Verstuurd!

    De brochure wordt naar je mailadres verstuurd.

    Verstuur opnieuw