Release notes

10 april 2020

Noodportaal

Met trots presenteren wij onze eerste eigen nieuwe functionaliteit voor NCare presenteren: het noodportaal.

 

Aanleiding

In de eerst gesprekken met klanten kregen wij meteen de vraag om een oplossing te vinden voor de bereikbaarheid van de aftekenlijsten wanneer er een storing is bij NCare.

Op dit moment is het zo dat wanneer NCare app en NCare web niet bereikbaar zijn, medewerkers nu kunnen terugvallen op een aftekenlijst die eens in de 24 uur naar een algemene mailbox verstuurd wordt.
Wanneer je als zorgmedewerker onderweg bent, betekent dit dat je terug moet naar het kantoor om de lijst uit te printen. Niet echt handig.

 

Oplossing

Een online noodportaal die de zorgmedewerker onderweg op de route of tijdens andere werkzaamheden kan benaderen tijdens een storing van NCare.

 

Hoe werkt het?

De zorgmedewerker gaat naar https://noodportaal.ncare.nl.

Op dit moment is het noodportaal altijd te bereiken, in de doorontwikkeling zal het noodportaal alleen tijdens storingen te gebruiken zijn.
Op het noodportaal log je vervolgens in met het eigen persoonlijke NCare-account.

Na het inloggen zie je hier een overzicht van alle afdelingen en wijken waarvoor je geautoriseerd bent in NCare.
Achter elke afdeling/wijk staat een knop met de tekst: ‘Download pdf’
Wanneer daarop gedrukt wordt, zal er een pdf bestand gedownload worden op het apparaat. Dit werkt voor tablets, telefoons en computers.
Op het apparaat kan je vervolgens de pdf openen. Zo kan je meteen verder gaan met werken, zonder eerst terug te moeten gaan naar het kantoor. Super handig!

 

Hoe kan je dit gebruiken?

Om gebruik te maken van het noodportaal moeten twee onderdelen zijn ingericht:

 • Het vinkje ‘Stuur back-up lijsten’ moet aan staan bij de instellingen van de locatie.
 • Twee-factor authenticatie voor gebruikers die het noodportaal willen gebruiken. We ondersteunen de code middels sms en Google Authenticator.
   
  Let op! Als je inlogt middels een certificaat moet er een mobiel telefoonnummer bij jouw account zijn ingevoerd. Er wordt dan bij het inloggen op het noodportaal een sms verstuurd naar dat telefoonnummer.

Zonder bovenstaande inrichting kan je geen gebruik maken van het noodportaal.
Goed om te vermelden dat de back-up lijsten via de mail blijven bestaan.
Het noodportaal komt er dus als extra back-up bij in het geval van een storing.
Het is van belang dat er Mobile Device Management is ingericht om het noodportaal te gebruiken, dit omdat de toedienlijsten in PDF te raadplegen zijn.

 


Koppelingen

Koppeling met Promedico VDF

Vanuit NCare is het nu ook mogelijk om de koppeling met de apotheekhoudende huisartsen te maken. (Beschikbaar medio mei 2020)

Koppeling met Promedico Apro

Vanuit NCare is het nu ook mogelijk om de koppeling met het Apotheek Informatie Systeem Apro te maken. (Beschikbaar medio mei 2020)
 
Wil je aansluiten met NCare middels de Promedico koppeling?
 
Laat het ons weten via het contactformulier!

 


Kleine optimalisaties

 • Het logo van NCare is aangepast in de nieuwe versie van de app.
 • In NCare web is het nu mogelijk foto’s die gemaakt zijn bij een medicatiecontrole te kantelen door op de foto te drukken.
 • In NCare web bleef bij het aanpassen van gegevens van een gebruiker de opslaan-knop visueel inactief. Dit is opgelost.
 • Wanneer een gebruiker rechten heeft voor veel locaties, kwam het in NCare web voor dat locaties onder in het scherm verdwenen. Dit probleem is opgelost door het toevoegen van een scrollbar

 

Wil je per mail op de hoogte worden gehouden van de nieuwe ontwikkelingen?

Meld je aan voor de release notes

Hét digitale toedienregistratiesysteem voor optimale medicatieveiligheid

Download brochure

Oriënteren op de het juiste EVS- en toedienregistratiesysteem doe je vast niet dagelijks. Daarom kan het zijn dat we telefonisch contact met je opnemen om jouw wensen door te nemen.

  Verstuurd!

  De brochure wordt naar je mailadres verstuurd.

  Verstuur opnieuw