Release notes

17 september 2020

Verbeterde authenticatiemethode

Er is een verbeterde authenticatiemethode ontwikkeld genaamd ‘Persoonlijke certificaten’ die vrijwel geen beheer nodig heeft en eenvoudig is voor de gebruikers.

Waarom?

Het kost organisaties veel tijd en beheer om de persoonlijke certificaten goed te regelen. Daarnaast gaat ruim 50% van alle supportvragen over het aanvragen, vernieuwen en intrekken van certificaten.
Ook gaan veel vragen over het installeren van een certificaat. De huidige werkwijze is niet duidelijk voor een zorgmedewerker en oogt erg complex.

Daarom is er een verbeterde authenticatiemethode ontwikkeld die vrijwel geen beheer nodig heeft en eenvoudig en veilig is voor de gebruikers.

Op deze pagina vind je het antwoord op veelvoorkomende vragen.

 

Het stappenplan

Om deze functionaliteit goed te implementeren, hebben we jouw hulp nodig! We hebben hiervoor een eenvoudig stappenplan gemaakt.

Stap 1: Organisatie-instellingen aanpassen en optioneel mobiele nummers en/of e-mailadressen gebruikers controleren/vullen (Verwachte duur: 2 – 60 minuten, afhankelijk van de grootte van de organisatie)

1A: Als beheerder moet je eerst op organisatieniveau aangeven uit welke methodes de medewerkers mogen kiezen om de code te ontvangen. Dit staat stap voor stap beschreven in de documentatie.
Je kunt de gewenste methode vanaf nu instellen

1B: Om de code bij de medewerker te krijgen is het noodzakelijk dat de medewerker een mobiel nummer en/of een e-mailadres bij het gebruikersaccount ingevuld heeft.

Kan jij ervoor zorgen dat dit voor alle medewerkers voor 1 oktober 2020 ingevuld is?

Lukt stap 1B niet? Geen probleem, want wanneer een gebruiker inlogt na de update en er is geen e-mailadres of mobiel nummer beschikbaar dan kan hij of zij die meteen invullen.

Tip: Bij ‘Instellingen’ > ‘Gebruikers’ kan je de lijst exporteren en snel filteren op wie nog geen e-mail adres en/of mobiel nummer heeft ingevuld.

Stap 2: Medewerkers inlichten over de nieuwe manier van inloggen
Om draagvlak te krijgen is het belangrijk dat je de medewerkers uitlegt dat de nieuwe manier van inloggen gemakkelijker en veiliger wordt. Geen gedoe dat het niet lukt, maar altijd en overal veilig inloggen. (Zie Hoofdstuk ‘Hoe werkt het > nCare account’ in document ‘Persoonlijke certificaten’)
 


Release kalender

nCare web: 05-10-2020

Alle nCare-websites worden doorverwezen naar https://web.ncare.nl .
Dit is vanaf 5-10-2020 het enige web-adres voor nCare en hier wordt de aanpassing van persoonlijke certificaten direct actief. Hier hoef je -naast het uitvoeren van stap 1 in het stappenplan- niets voor te doen.

nCare Android: 05-10-2020

De update wordt gefaseerd vrijgegeven voor de gebruikers. Dit gaat met een paar % per dag. Wij hebben geen invloed op wie de update wel/of niet krijgt.
De huidige app-versie blijft werken.

nCare iOS: 05-10-2020

De update wordt gefaseerd vrijgegeven voor de gebruikers. Dit gaat met een paar % per dag. Wij hebben geen invloed op wie de update wel/of niet krijgt.
De huidige app-versie blijft werken.

 

Wil je per mail op de hoogte worden gehouden van de nieuwe ontwikkelingen?

Meld je aan voor de release notes

Hét digitale toedienregistratiesysteem voor optimale medicatieveiligheid

Download brochure

Oriënteren op de het juiste EVS- en toedienregistratiesysteem doe je vast niet dagelijks. Daarom kan het zijn dat we telefonisch contact met je opnemen om jouw wensen door te nemen.

    Verstuurd!

    De brochure wordt naar je mailadres verstuurd.

    Verstuur opnieuw