RST Zorgverleners maakt gebruik van SET COVID-19 subsidie voor verbetering medicatieveiligheid


Als je als zorginstelling wilt opschalen en de huidige e-health processen beter wilt waarborgen kan je aanspraak maken op de Stimuleringsregeling E-Health Thuis (SET). Deze subsidie is bedoeld om ouderen, mensen met een chronische ziekte of beperking langer thuis te laten wonen. Slimme systemen en apps zoals die van nCare kunnen hier aan bijdragen.

 

Na de uitbraak van COVID-19 kwam er op de SET-regeling een uitbreiding, specifiek ontwikkeld om zorginstellingen te ondersteunen als zij in tijden van crisis extra wilde inzetten op technologische mogelijkheden. Het subsidieplafond voor deze regeling is inmiddels bereikt. Bij RST Zorgverleners is de eerder aangevraagde subsidie inmiddels toegekend. Volgende week wordt er gestart met het uitrollen van het toedienregistratie systeem van nCare.

 

Papieren lijsten

“Momenteel wordt de toedienregistratie op een papieren aftekenlijst gedaan. Deze lijst bevindt zich in de zorg map die bij de cliënt thuis op tafel ligt. Met de huidige coronamaatregelen is het voorstellen dat dit verre van ideaal is.” aldus Arne Wessels wijkverpleegkundig bij RST Zorgverleners. Maar dat is niet het enige, vervolgt Wessels. “Medicatie digitaal aftekenen heeft meer voordelen. De kans op medicatiefouten wordt verminderd en het gaat ons tijd opleveren.”

 

Eerder dit jaar maakte RST Zorgverleners de keuze voor nCare. Wessels: “Vanwege de COVID-19 uitbraak leek het er even op dat we de implementatie en het uitrollen van het elektronische toedienregistratiesysteem moesten uitstellen. Terwijl we het juist nu ontzettend hard nodig hebben.”

 

Online implementeren

De implementatie van het systeem en trainingen van de medewerkers gaan eind april van start. Jos Koppelaar, directeur nCare, legt uit: “Veel kunnen we op afstand doen en we bouwen onze apps zo intuïtief mogelijk. Toch vinden we het altijd belangrijk om de medewerkers te trainen in het gebruik om er zo de meeste voordelen uit te halen. Normaal gesproken geven we de trainingen op locatie, nu via een webinar.”

 

Koppelaar: “Niet alleen in ziekenhuizen maar ook bij zorginstellingen is de druk enorm toegenomen. Als ons medicatiesysteem iets van die druk weg kan nemen is dat fantastisch!”

 

SET-Subsidie

De uitbreiding op de SET-subsidie voor COVID-19 is inmiddels gesloten. De normale SET-regeling blijft gewoon van kracht.

Via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is deze subsidie aan te vragen.

Voordelen van een elektronisch toedienregistratiesysteem
 • Altijd inzicht in actuele medicatie
 • Digitaal aftekenen
 • Signalering bij vergeten toedieningen
 • Dubbele controle, ook op afstand en gekoppeld met Zorgcentrale
 • Eenvoudig bestellen van losse medicatie
 • Voorschrijven op basis van actuele medicatie
 • Inzicht op basis van rapportages
 • Meest eenvoudige toedienregistratiesysteem
Meer weten? Download de brochure

Hét digitale toedienregistratiesysteem voor optimale medicatieveiligheid

Download brochure

Oriënteren op de het juiste EVS- en toedienregistratiesysteem doe je vast niet dagelijks. Daarom kan het zijn dat we telefonisch contact met je opnemen om jouw wensen door te nemen.

  Verstuurd!

  De brochure wordt naar je mailadres verstuurd.

  Verstuur opnieuw