Thuiszorg

NCare: voor een veilig medicatieproces in de thuiszorg

De werkdruk in de thuiszorg neemt alsmaar toe. Daardoor staat de medicatieveiligheid onder druk. Tegelijkertijd stellen de overheid en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) strengere regels aan medicatieveiligheid. NCare legt vast wie, wanneer, welke medicatie aan welke cliënt toedient. NCare maakt het werk van de zorgverleners eenvoudiger en controleerbaar en verhoogt de kwalitencareit van de zorg.

Een actueel medicatieoverzicht is lang niet altijd voorhanden. En je weet nooit helemaal zeker of de laatste wijzigingen op de deellijst staan. Onder tijdsdruk worden daarnaast wel eens toedieningen vergeten. NCare herinnert je aan alle toedieningen die moeten plaatsvinden. Het aantal medicatie-incidenten neemt hierdoor af. Met NCare heb je altijd en overal inzicht in de actuele medicatie.

Dit alles creëert rust voor de medewerker en bespaart veel tijd. Tijd die besteed kan worden aan aandacht voor de cliënt.

Dubbele medicatiecontrole

De elektronische toedienregistratie voorziet ook in het ‘vier-ogenprincipe’ voor bijvoorbeeld risicovolle medicatie. Dit kan op verschillende manieren: door de cliënt zelf, door een familielid, door een aanwezige collega of door een collega die op afstand beschikbaar is. Dit kan ook via een aangesloten zorgcentrale. Kortom, dubbele controle is in alle situaties mogelijk. Ook als de cliënt dit niet zelf kan en er niemand anders in de buurt is. Ondertussen kan de zorgmedewerker gewoon verder werken en gaat er geen tijd verloren. Op deze manier vergroot je de medicatieveiligheid.

Chatten met de apotheek

Chatten is snel en effectief en het scheelt heel veel tijd. Daarom kan de wijkverpleegkundige nu ook chatten met de apotheek en hoeft zij niet meer te e-mailen of de telefoon te pakken. Ook de respons is vaak sneller, zodat de cliënt direct geholpen kan worden en de verpleegkundige meteen verder kan met zijn of haar werk. Meer tijd en aandacht voor goede zorg dus.

Bestellen van medicatie en hulpmiddelen

Met NCare is het mogelijk om bestellingen te plaatsen bij de apotheek. Deze bestellingen worden direct doorgestuurd naar het bronsysteem van de apotheek. Daarmee wordt de apotheek beter ondersteund en behoort het overtypen van informatie tot het verleden.

Integraties met ECD’s

NCare ondersteunt de manier waarop de thuiszorg werkt. Het biedt de flexibiliteit die past bij de werkwijze van de thuiszorg en de zelfstandigheid van de cliënt.
De eenvoud in het gebruik en de integratie met het Elektronisch Cliënt Dossier (ECD) zijn belangrijke redenen waarom organisaties kiezen voor NCare. 

De Beoordeling Beheer Eigen Medicatie (BEM) is een belangrijk onderdeel in NCare. Per geneesmiddel en per cliënt kan je aangeven of de medicatie moet worden toegediend of dat de cliënt de medicatie in eigen beheer heeft. 


N
Care maakt het hele medicatieproces inzichtelijk, beheersbaar en controleerbaar voor alle betrokken partijen. De app laat zien wie wat gedaan heeft en waarschuwt als zaken niet verlopen zoals gepland. Zo worden fouten te voorkomen. Bovendien levert de app gemak, tijdswinst en kostenbesparingen op.
Medewerkers, artsen en apothekers beschikken over volledige, actuele en duidelijke informatie. 


Met NCare heb je altijd inzicht in de actuele medicatie. Voorschrijven, toedienregistratie, dubbele controle én bestellen; alles in één digitaal en veilig systeem. 

Voordelen

 • Altijd en overal inzicht in de actuele medicatie
 • Papierloos toedienen van medicatie; NCare vervangt de deellijsten
 • Dubbele controle bij risicovolle medicatie, ook als er geen collega in de buurt is
 • Bewaking op vergeten toedieningen
 • Bestellen van medicatie met één druk op de knop
 • Aftekenen van baxter dmv. scannen
 • Eenvoudige managementrapportages
 • Koppelingen met ECD’s
 • SSO (Single Sign on)
Download brochure
Elbert-Jan van Os
Sales Manager

Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar elbertjan@careconnections.nl of tel:06 43 21 13 51.

Organisaties die al met nCare werken:

Wil je weten hoe de app werkt voor jou?

Bekijk onze instructievideo's

Hét digitale toedienregistratiesysteem voor optimale medicatieveiligheid

Download brochure

Oriënteren op de het juiste EVS- en toedienregistratiesysteem doe je vast niet dagelijks. Daarom kan het zijn dat we telefonisch contact met je opnemen om jouw wensen door te nemen.

  Verstuurd!

  De brochure wordt naar je mailadres verstuurd.

  Verstuur opnieuw